Muharrem İnce'den Bülent Arınç'a: Şerefsizsiniz

Muharrem İnce'den Bülent Arınç'a: Şerefsizsiniz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce arasında tartışma yaşandı. İnce, kendisine “Cinsel tacizden tek dosya var, o da size ait” diyen Arınç'a, “Dokunulmazlığımı kaldırmazsanız şerefsizsiniz” karşılığını verdi.

ARINÇ: SİZ AZRAİL MİSİNİZ?

MHP'nin Bülent Arınç hakkında verdiği gensoru önergesinin görüşmelerinde Bülent Arınç ve Muharrem İnce arasında tartışma yaşandı. Arınç, gensoru hakkında yaptığı konuşmada, İnce'nin kendisinden önce yaptığı konuşmaya cevap vererek, “Sürekli ‘onun canı cehenneme, bunun canı cehenneme' diyorsunuz. Bir gün size de ‘senin de canın cehenneme' diyebilirler. Kaldı ki Çorum'da bunu biri söyledi. Siz Azrail misiniz?” diye konuştu.

İNCE: BEN DEMOKRASİ KÜLTÜRÜNDEN GELİYORUM

Bunun üzerine İnce, sataşma gerekçesiyle kürsüye gelerek, “Çorum'da bana birinin ‘canın cehenneme' dediğini ve adamı haşat ettiğimizi söylediniz. Çorum'da bir salonda konuşma yaptım, çıkışta karşı kaldırımda bir çocuk bir şey dedi, ben duyamadım. Evet partili çocuklar vurdu. Ama bana çocuğun ‘Muharrem İnce canın cehenneme' demesini isterdim. Çünkü ben demokrasi kültüründen geliyorum” dedi.

ARINÇ: PARTİNİZDE CİNSEL TACİZDEN DOSYA VAR

İnce, 'Azrail misiniz' ifadesine, “Ben Irak'taki Müslümanlar bombalanırken emperyalistlere karşı çıkarım, iktidarda da olsam, muhalefette de olsam bunu derim. Ben bu konuda herkese ‘canın cehenneme' derim. Bu benim Azrail olduğum anlamına gelmez, namuslu, ahlaklı olduğum anlamına gelir” diye konuştu. Bunun üzerine kürsüye gelen Arınç, “Ahlaktan, adaletten, namustan bahsedilecek olsa, sizin en son konuşmanız lazım. Çünkü 559 vekilin 500 dokunulmazlık dosyası var. Cinsel tacizden tek dosya var, o da size ait” dedi.

İNCE: ŞEREFSİZSİNİZ

İnce de, “Sayın Arınç, dokunulmazlığımı kaldırmazsanız şerefsizsiniz, namussuzsunuz, ahlaksızsınız. Evet, benim hakkımda bunu yazdılar. Ben bundan korkmuyorum ki, yargılanmak istiyorum. ‘Resmi evrakta sahtecilik'; o zaman başbakan sahtekar mı? Başbakan o çeteleşmeyi, evrakta sahteciliği kabul ediyor mu da ben bunu kabul edeceğim. Bir insana bir suç isnat edilebilir, ama suçlu olduğu anlamına gelmez. Ben yargılanmak istiyorum. Sizde biraz yürek varsa…” dedi.

İNCE: BU SÖZÜ SİZE PAHALIYA ÖDETECEĞİM

AK Parti sıralarından gelen ‘istifa et' sözlerine ise İnce, “Neden istifa edeyim. Arınç size bu sözü çok pahalıya ödeteceğim. O savcıya o talimatı siz verdiniz; ‘Muharrem İnce'yi susturmak için böyle bir şey yapalım' dediler. Ben bu kürsüden bunu konuşacağımızı biliyordum. Abdestimden şüphem yok, dokunulmazlığımı kaldırmayan şerefsizdir” dedi.

ARINÇ: BUGÜNE KADAR SABRETTİM

Yeniden kürsüye gelen Arınç, ayıpları örtmenin esas olduğunu belirterek, “Bugüne kadar sabrettim, ama ahlaktan, inançtan, adaletten bahseden bir insanın foyasını meydana çıkarmak bizim görevimizdir. Hiçbir savcıya talimat vermedim” dedi. Konuşması sırasında İnce'nin kendisine bağırmasına ise Arınç, “Bağırmakla bir şey olmaz, suçluların telaşı içindesin. O iddiaları okuyunca şu koltuklar kadar insanın yüzü kızarıyor. Senin yüzün kızarmıyor. Yanındaki bayan milletvekilinden utan. Sen partili bir bayana işlediğin bu haltın cezasını da çekeceksin, hesabını da vereceksin” dedi.

Tartışmanın ardından TBMM Başkanvekili Meral Akşener, gensoruyu görüşmelerinin sone erdiğini belirterek, gensorunun gündeme alınıp alınmamasını oyladı ve oturuma ara verdi.