Dursun Çiçek: CHP'yi cemaatçilere terk edemeyiz
Detay Haber

dursun çiçek

Genelkurmay’da oluşturulduğu öne sürülen İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nda imzası olduğu gerekçesiyle 2 kez tutuklanan Albay Dursun Çiçek, 2010’da 3’üncü kez tutuklanışının ardından, Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararıyla 1555 gün sonra serbest bırakılmıştı. Diğer yandan, Balyoz davasında 16 yıl ceza alan Çiçek, Ergenekon’da da müebbetle yargılandı.

Albay Dursun Çiçek, şimdi ise CHP'nin ön seçiminde İstanbul Sarıyer'de 2.sırada çıktı. "Neden siyaset?" sorusunu yanıtlayan Dursun Çiçek, şunları söyledi;

KUMPASÇILARDAN HESAP SORMAK İÇİN MECLİS’E GİDİYORUM

"Türkiye’de hukuk devletini, adaleti ihya etmek için, kumpasçılardan hesap sormak için, özellikle de yargıçlardan hesap sormak için, öncelikle yasama yeri olan Meclis’te görev almam gerektiğine inandım. Yalnız karşımızda bir grup var, onlar da bizi görünce yollarını değiştiriyor. Onlar da kumpas sürecinde adaleti katleden kişiler.

CHP'Yİ CEMAATÇİLERE TERK EDEMEYİZ

CHP’nin içinde "‘bölücüler ve cemaatçiler mi var" şeklinde iddialar var. Bunların aslında çok büyük bir sorun olmadığını ama yaratılan algı nedeniyle CHP için bir sorun olarak kamuoyuna yansıtıldığını düşünüyorum. Bu sorunun duyduğumuz kadar büyük olduğunu görürsek CHP içinde mücadele etmeye hazırız. Çünkü CHP’yi bölücülere, cemaatçilere terk edemeyiz."

Dursun Çiçek: CHP'yi cemaatçilere terk edemeyiz