Numan Kurtulmuş'tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklama
ensonhaber.com

numan

Bakanlar Kurulu sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları:

AR-GE

"Türkiye, Ar-Ge alanında önemli gelişmeler kaydetti. Ar-Ge personelinin personelinin arttırılmasına ilişkin adımlar atacağız. Ekonomik anlamda önemli bir karar. Bakanlar Kurulu takip edecek. Ekonomik alanında çok önemli bu reformu gündemimize aldık. Önümüzdeki günlerde parlamentoya sevk edilecek. Hedefimiz 2023'te özel sektörün AR-GE payının yüzde 60'a çıkarılması.

SURİYELİLERE ÇALIŞMA İZNİ

Türkiye'de bulunan Suriyelilerin çalışma izinlerine ilişkin izinler gündeme geldi. Suriyelilere verilen çalışma izni Türk vatandaşlarının istihdamını kısıtlamaz. Suriyeliler sadece kimlik aldıkları yerde çalışabilecekler ve kimlik aldıktan 6 ay sonra çalışma izni için başvurabilirler. Çalışan Suriyeli sayısı personelin yüzde 10'unu geçemeyecek.

SURİYELİLERE 8 MİLYAR DOLAR HARCADIK, OF DAHİ DEMEDİK

Geçici tarım işçisi Suriyeliler için Valilik kota koyabilir. Bu düzenleme nitelikli Suriyelilerin imkan bulması için faydalı olacaktır. 8 milyar dolar Suriyeliler için harcadık. 'Of' dahi demedik."

Kurtulmuş: Suriyeliler için 8 milyar dolar harcadık VİDEO

Numan Kurtulmuş'tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklama