Poyrazoğlu: 1980'de Faşistler beni bıçakladı

Poyrazoğlu: 1980'de Faşistler beni bıçakladı

Radikal'den Armağan Çağlayan'a konuşan ünlü oyuncu, 1980 yılında uğradığı bir saldırıyı anlattı.

"FAŞİSTLER BENİ BIÇAKLADI"

"Eskiden sosyalisttim başıma şu geldi diye anlatmadığımdan bilmiyorsun" diye söze başlayan Poyrazoğlu, o yıllarda "faşistler" olarak adlandırdığı kişiler tarafından bıçaklı saldırıya uğradığını açıkladı.

İşte Ali Poyrazoğlu'nun o açıklamaları;

Ali Poyrazoğlu şahsında en büyük değişim ne zaman oldu?

1980'de Aydın'da saldırıya uğradığım zaman. Faşistler beni 6 yerimden bıçakladı ve bütün kaburga kemiklerimi kırdı. Ben bu tip işleri bir kariyer haline getirmediğimden “eskiden sosyalisttim, sosyal demokrattım başıma şunlar geldi” diye anlatmıyorum o yüzden bilmiyorsundur.

Hangi oyunu oynuyordunuz?

Çok güzel bir kabare gösterisiydi, siyasal bir oyundu. O tarihte 1980'de kafamı önüme koyup baktım, ben tiyatro yapıyorum gizli saklı bir şey yapmıyorum ki diye düşündüm. Cumhuriyet savcılığı da gelip seyrediyor, açık her şey. 5-6 tane oyunum yargılandı. Ateşin içinden geçtim geldim ben tiyatro yapmak için. Benim için bir soru vardı o gün, buraya kadar mı, yola devam mı? Ne olursa olsun yola devam dedim bu da değişimin başlangıcı oldu. Her zaman hem siyasi bağımsızlığımı, hem zihin bağımsızlığımı hem siyasal hem de sanatsal bağımsızlığımı koruma kararı aldım. Hâlâ da bir örgütün veya çetenin adamı olmak istemediğim için eleştiriyorlar beni. Önde gittiğim için arkamdan konuşacak tabii nerden konuşacak. Cevap vermiyorum artık.