Türk kahvesine bir kaşık eklemeniz yetiyor!

Uzun yıllardır Türk mutfaklarının vazgeçilmezi arasında olan Türk kahvesi, ünüyle dünyayı sarmış durumda. Dostlukların pekiştiği sofralarda içilen Türk kahvesi, mis gibi kokusuyla da insanın içini ısıtıyor.

Geçmişten günümüze kadar değerini kaybetmeden hatta katlayarak gelen Türk kahvesi, mutlıu anların da en büyük şahidi...

Kız isteme törenleri, uzun yemek sofralarının ardından edilen koyu sohbetler ve daha nicelerine eşlik etmesiyle meşhur.

Ancak Türk kahvesinin özelliklerini bu kadarla sınırlı sanmayın çünkü son zamanlarda da faydalarıyla göz doldurmaya başladı.

Günde 2-3 fincan içilen Türk kahvesi sayesinde vücudunuza birçok sağlıklı vitamini alma şansınız var. Uyarıcı özelliğiyle sinyalleri açık hale getiren Türk kahvesi, canlanmamızı sağlıyor.

Stres ve yorgunluğa iyi gelen bu kahve, meme kanseri riskini de azaltıyor. Meme kanseri çağımızın hastalıklarından birisi ve kadınlar arasında en sık görülen kanser türü.

Ayrıca üç fincan kahve içmenin astım riskini de azalttığı söyleniyor. Depresyonu da iyileştiren Türk kahvesi, yukarıda da belirttiğimiz gibi kişinin daha canlı olmasını sağlıyor.

Daha kolay nefes almayı sağlayan ve sosyalleştiren Türk kahvesinin içerisine hindistan cevizi ve tarçın ekleyin. Bu ikili kavhveyle mutlaka buluşmalı.

Türk kahvesi - tarçın - hindistan cevizi üçlüsü

Eğer Türk kahvesi hindistan cevizi ve tarçın ile buluşursa, yağ yakımını hızlandırabilir. Kan şekerini düzenleyici ve tok tutan tarçından bir kaşık Türk kahvenize ekleyin.

İster hindistan cevizi yağı ister tozunu kullanarak hazırladığınız kahveye ikinci kaşığı da ekleyin. Karıştırıp tüketebilirsiniz.

Tarçınlı hindistan cevizli kahve, metabolizmanızı ateşleyecek ve kilo vermenizi hızlandıracaktır.