Silüet fotoğrafı çekmenin ipuçları

silüet

İyi bir silüet fotoğrafı için insanlar, bitkiler, heykeller hatta büyük sivri kayalar bile objeniz olabilir. Bu fotoğraflarda önemli olan kompozisyonu iyi yorumlamanızdır. Her zaman baktığınız fakat o kadar dikkat etmediğiniz bir objenin silüetiyle birçok şey anlatabilirsiniz.

İYİ BİR ANALİZ İYİ BİR FOTOĞRAF

Silüetlerin çoğu öznenin şeklini vurgulamayla ilgilidir. Başarılı bir silüet fotoğrafı çekebilmek için konuya iyi odaklanmanız gerekir. Fotoğrafta objelerin içi içe geçmemesi çok önemlidir. İyi bir analizin sonucunda iyi bir silüet fotoğrafı çekebilirsiniz. Bu analiz için gün doğuşundan önce veya gün batışından sonra renkler hızla değişirken objenizin halini görebilirsiniz. Bu hazırlık size başarılı sonuçlar verecektir.

Silüet fotoğrafı çekmenin ipuçları

RÜZGARA DİKKAT EDİLMELİ

Silüet fotoğrafları çekerken karşılaşacağımız sorunlardan biri de rüzgardır. Örneğin bitkilerin bir silüetini çekeceğiniz zaman rüzgar fotoğrafınızı bozabilir ve fotoğrafta bulanıklıklara sebep olur. Bu sorunları aşmak için günbatımı yerine gündoğuşu tercih edilebilir.

MANUEL MOD SİZE YARDIMCI OLUR

Kompozisyonunuzu belirledikten sonra artık fotoğraf makinanızdaki ayarlara da değinelim. Öncelikle fotoğraf makinasını Manuel moda alıyorsunuz. Işık kaynağı objenin arkasında olduğu için otomatik modda da çekebilirsiniz fakat doğru alanı netlemek ve bunu fotoğrafa yansıtmanız için manuel mod size yardımcı olacaktır.

Silüet fotoğrafı çekmenin ipuçları

TRİPOD GEREKEBİLİR

Düşük bir diyafram açıklığı ve düşük İSO değerleri seçtiğimiz zaman enstantaneyi 1/60 değerine getirebilirsiniz. Fakat bu değerlerde çekilen fotoğraflarda en ufak bir titremeyle fotoğrafı bozabilirsiniz. Bu yüzden bazen tripod kullanmak gerekebilir. Ayrıca ters ışıkta çekilen silüet fotoğrafında asla flaş kullanılmaz çünkü objeye yalnızca arkadan ışık vurmalıdır.

FOTOĞRAF ÇEKEREK ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

Silüet fotoğraflarında konuya ne kadar hakimsek o kadar güzel fotoğraflar elde etmek mümkündür. Fotoğraf ekipmanlarının çok gerekli olmadığı bu teknik için günün farklı saatlerinde farklı yerlerde fotoğraflar çekerek ufak noktaları görerek geliştirmek sizin için faydalı olacaktır.

Silüet fotoğrafı çekmenin ipuçları

Silüet fotoğrafı çekmenin ipuçları