Çinli Lenovo, 14 yılın en kötü gelir düşüşünü yaşadı
ensonhaber.com

2017 yılında dibi gören PC satışları, 2021’de yüzde 14,8 büyümeyi başardı. Bu büyümedeki en önemli etken ise koronavirüs nedeniyle gelen kısıtlamalar ve uzaktan çalışma uygulamaları oldu.

Öte yandan, 2022 yılında pandeminin etkisini yitirmesi ve küresel çip tedarik sorunlarının baş göstermesi, satışları olumsuz yönde etkiledi.

Araştırma şirketi Gartner'ın raporuna göre, geçen yıl bilgisayar satışları, 2021'e kıyasla 16,2 düşerek 286,2 milyon adede geriledi.

Lenovo gelirleri, 14 yılın en düşük seviyesinde

Çinli Lenovo, kişisel bilgisayar talebindeki düşüş nedeniyle 14 yılın en kötü gelir düşüşünü kaydetti.

Dünyanın en büyük kişisel bilgisayar (PC) üreticisi, 2022 Ekim-Aralık çeyreğindeki toplam gelirin, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 24 düşüşle 15.3 milyar dolar olduğunu söyledi.

Lenovo İcra Kurulu Başkanı Yang Yuanqing, kazançlarının ardından bir analistle yaptığı görüşmede, tüm PC ve mobil pazarının son çeyrekte "ciddi bir gerileme" yaşadığını ve şirketin giderleri kısmak ve verimliliği artırmak istediğini söyledi.

Lenovo'nun pazardaki rakipleri Dell ve HP, personel azaltacaklarını açıkladı. Dell yaklaşık 6 bin 650 kişiyi veya küresel iş gücünün yüzde 5'ini işten çıkaracağını söylerken; HP ise 2025 mali yılının sonuna kadar 6 bin kişiyi veya küresel iş gücünün yaklaşık yüzde 12'sini işten çıkarmayı bekliyor.