Today's Zaman'ın yönetmeninden skandal tweet

Today's Zaman'ın yönetmeninden skandal tweet

Cumhuriyet'in provokatif bir şekilde Hz. Muhammed'in resmedildiği karikatürü basması tepkilere neden oldu, tepkilere Cumhuriyet yazarlarıyla birlikte Zaman yazarları da karşı çıktı.

Today's Zaman'ın Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş de Hz. Muhammed karikatürü yayınlayan Cumhuriyet'e destek olan isimlerden yalnızca biri..

PUTPERESTLİKLE İSLAM'I BİR TUTTU

Keneş Cumhuriyet'e destek için attığı tweet'lerden birinde putperestlikle İslam dinini aynı kefeye koyduğunu da gösterdi. Verdiği örnekte "Bir Hindu, inek kesen Müslümanı dine hakaret etti diye katletse, haklı olur mu" diye sordu.

Today's Zaman'ın yönetmeninden skandal tweet

EKREM DUMANLI'YA GÖRE CUMHURİYET HASSASİYET GÖSTERMİŞ

Zaman Gazetesi genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Her ne sebeple olursa olsun daha çıkmamış bir gazetenin kapısına polis gelmesini doğru bulmuyorum. Cumhuriyet'in yaptığı yayını sabah gördüm, belli bir oranda hassasiyet gözetildiğine şahit oldum. Temel düşüncem şudur;  fikirlere fikirle karşı çıkılmalı. Hoşlanmadığınız karikatüre karikatürle cevap verebiliyorsanız doğru bir yerdesiniz demektir. Kutsallara saygı duymak nefret suçuna sebep olmamak çok önemli. Ama diyelim ki dünyanın herhangi bir yerinde ayrımcılık ve nefret suçuna sebep verilerek bir kışkırtma yapılmış bile olsa bunu terörle bastırmak ayrımcılık ve nefret suçunu körükler, hiçbir sorunu da çözmez."

Today's Zaman'ın yönetmeninden skandal tweet