Yunanistan, Türkiye'nin güvenli bölge planına karşı
ensonhaber.com

Türkiye, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmak istenen terör birliğine karşı harekete geçti.

Türkiye sınırında güvenli bölgenin oluşturulması için Amerika ile görüşmeler sürüyor.

Bölgede Türkiye'nin elini güçlendirmesini istemeyen Yunanistan ise bu planın karşısında.

Washington Post’a konuşan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’e “Erdoğan’ın, Türkiye’ye yerleşen milyonlarca Suriyeli sığınmacıyı göndereceği bir ‘güvenli bölge’ yaratma planı hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusu yöneltildi.

ABD VE AVRUPA KABUL ETMEZ

Miçotakis, “Erdoğan, Türkiye'nin Kürtleri ile Suriye’nin Kürtleri arasında bir tampon istiyor, nüfusunu Sünnilerin oluşturacağı güvenli bir bölge. Amaç bu. ABD'nin veya Avrupa'nın bu öneriyi kabul etmesi son derece düşük bir ihtimal" diye cevap verdi.

YUNANİSTAN'A MÜLTECİ AKINI

Büyük bir göç sorunu yaşadıklarını, geçen hafta Afganistan’dan ve Afrika’dan 3 bin kadar mültecinin Yunanistan’a geldiğini anlatan Miçotakis, “Onlar Erdoğan tarafından mı gönderildi?” sorusu üzerine Erdoğan’ın “Kapıları açarız” çıkışını hatırlattı.

Miçotakis, “Eğer Avrupa ile dürüst bir tartışma istiyorsa, yüz binlerce mülteciyi göndermekle tehdit etmek bunun en iyi yolu değildir. Avrupa’yla baş etmenin ya da Yunanistan ile işleri ele almanın yolu bu değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile dürüstçe tartışabiliriz. Maddi desteğe ihtiyacı var. Türkiye’de çok sayıda mülteci var. Fakat bu, daha iyi bir anlaşma yapabilmek için bir tehditler oyununa ve masum insanları kullanmaya dönüşmemeli” diye konuştu.