Külü dökenler pişman olacak! Meğer kül hem küften hem de haşerelerden kurtarıyormuş…
ensonhaber.com

Havalar ısınmaya başladıkça piknik sezonu da giderek açılmaya başlıyor. Hal böyleyken pikniklerin vazgeçilmezi olan ve semaverde hemen devreye giriyor.

Her ikisinin de yakmak için kullandığımız odunlar sadece midemizi şenlendirmeye değil sonrasında da oldukça içe yarayacak yöntemler sunuyormuş.

Etler piştikten çay demlendikten ve içildikten sonra söndürülen ateşin ardından kalan odun küllerini bunca zaman çöpe atanlar bu yöntemleri duyduklarında pişman olacak.

Birçok kişinin muzdarip olduğu haşerelerden, küfe kadar birçok alanda etkili olan odun külü sizi o sorunlardan tamamen kurtaracak.

Odun külünü saklayın o sorunlara veda edin…

Odun küllerini atmak yerine kullanabileceğiniz birçok alan vardır. Bu alanlarda kullandığınız anda sizi can sıkan o sorunlarından tamamıyla kurtaracak. İşte, o alanlar…

Çamaşır makinesinde kullanımı: Odun külünden elde edilen kül suyu, çamaşır makinenizde doğal bir deterjan alternatifi olabilir. Bir çay bardağı kül suyunu çamaşır makinenizin deterjan gözüne dökün. Daha etkili bir temizlik için zeytinyağlı sabunu rendeleyerek veya Arap sabunu ile karıştırarak da kullanabilirsiniz. Sabunun kül suyu içinde tamamen erimesini sağlamak için bir kavanozda çalkalayın.

Buzdolabındaki kokular için: Buzdolabınızda istenmeyen kokular varsa, bir miktar su ve külü karıştırarak buzdolabınıza koyabilirsiniz. Bu karışım kokuları emer ve buzdolabınızın daha taze kokmasını sağlar.

Hamamböceklerine karşı: Evinizin köşelerine veya ev aletlerinin altına biraz odun külü serpmek, hamamböceklerini uzak tutar. Sert dış kabukları odun külüne dayanamaz ve evinize yerleşmelerini engeller.

Nem ve küflenmeye karşı: Odun külü, nemi emme ve nemli alanların küflenmesini önleme konusunda etkilidir. Nemli dolaplara veya bodrum katlarına bir fincan odun külü koyarak bu alanların kuru kalmasını sağlayabilirsiniz. Küçük kömür parçaları da bu süreci destekler.