Makineye 1 kase ekleyin, bulaşıklarınız cam gibi olacak
ensonhaber.com

Hayatı büyük ölçüde kolaylaştıran bulaşık makineleri, doğru bakım ve kullanımın önemi konusunda uzmanlar tarafından uyarılıyor.

Kullanıcıların farkında olmadan makineye zarar verebilecek detaylar, uzun ömürlü bir bulaşık makinesi için göz ardı edilmemelidir.

Bulaşık makinesinin kullanım ömrünü doğrudan etkileyen faktörler arasında, bulaşıkların makineye doğru bir şekilde yerleştirilmesi, uygun deterjan kullanımı ve makineye konulması gerekmeyen eşyaların dikkatlice seçimi bulunuyor.

Makinenin dış yüzeyinin temiz görünmesi, iç mekanizmanın sağlıklı çalıştığı anlamına gelmez. Yemek artıkları ve kirler, filtreleri tıkayarak makinenin performansını düşürebilir.

Bulaşık makinesinin ömrünü uzatmak ve daha temiz bulaşıklar için bu yöntemi deneyin!

Beyaz sirke ile anında çözüm

Bulaşık makinelerinin uzun ömürlü ve hijyenik bir şekilde kullanılabilmesi için uzmanlar, doğal temizlik yöntemlerini öneriyor. Filtre temizliği için doğal malzemeler kullanmanın, filtrelerin yıpranmasını engellediği belirtiliyor.

Bir fincan karbonatı ve bir fincan beyaz sirkeyi deterjan gözüne ekleyerek bulaşık makinesini boş bir şekilde bir kez çalıştırın. Bu, makinenin içindeki kireç birikimini temizleyerek daha etkili bir şekilde çalışmasını sağlar.

Karbonatlı su ve mikrofiber bez kullanarak makinenin haznesini temizleyin. Bu, makinede oluşabilecek kötü kokuları önler ve temiz bir iç ortam sağlar.

Makinenin tabanına büyük bir paket karbonat serpip, sıcak su ile kısa bir süre çalıştırmak ise mikropları öldürür ve temizlik sağlar.