Sadece Ordulular biliyor! Bu ot hem kanı temizliyor hem de romatizmayı geçiriyor…
ensonhaber.com

Doğada yer alan birçok bitki sağlık için oldukça faydalıdır. Doğanın bu eşsiz gücünden yararlanarak sağlığınıza sağlık katacağınız Türkiye’de sadece Orduluların bildiği öyle bir ot var ki faydalarını duyduktan sonra tüketmeden durmayacaksınız.

Ordu’da yaygın olarak bilinen halk arasında “diken otu” olarak adlandırılan Melocan otu özellikle de romatizma için oldukça fayda sağlayan bitkilerin arasında yer alıyor.

Türk mutfağında genellikle salatalarda ve böreklerde kullanılan bu bitkinin kan temizleyici özelliği sayesinde vücuttaki toksinlerin atılmasına ve hücre hasarlarının onarılmasına yardımcı olduğu ise en etkili faydalarından birisidir.

İltihap söktürücü etkiler sunar...

Melocan otunun sağlık alanında gribal enfeksiyonlara karşı etkili olduğu ve aynı zamanda romatizma ve iltihap söktürücü özelliklere de sahiptir.

Diken otu, kan temizleme özelliğiyle bilinen melocan otunun vücuttaki toksinleri atarak sağlıklı bir etki sunar. Ayrıca, cilt sorunlarını iyileştirebilen melocan otunun meyvesinin romatizma ve böbrek rahatsızlıklarına da iyi geldiği de yaygın olarak bilinir.

Ancak, melocan otunun aşırı tüketilmesinin ishale neden olabileceğini ve tükürük artışına yol açabileceğinden ötürü, bitkisel tedavilerin kullanmadan önce uzman bir sağlık profesyoneli ile danışılması gerektiği de çok önemlidir.