CHP, Jandarma İl Komutanı hakkında suç duyurusunda bulundu
ensonhaber.com

Ankara'nın Çubuk ilçesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun uğradığı saldırıyla ilgili, tartışmalar sürüyor. CHP, olayın sorumluları hakkında işlem başlatılmasını istiyor.

CHP, Jandarma İl Komutanı hakkında suç duyurusunda bulundu

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA SUÇLAMASI

CHP'li Engin Özkoç, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik ile birlikte Ankara Adliyesi'ne geldi. Özkoç ve Çelik, Ankara İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ünsal Bulut ve belirlenecek diğer ilgililer hakkında, 'görevi kötüye kullanma' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

"GEREKLİ BİLDİRİMLERİ YAPTIK"

Çıkışta açıklamada bulunan Özkoç, olaya ilişkin bütün görüntüleri televizyonların yayınladığını söyledi. Olay sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yaptığı açıklamaya da tepki gösteren Özkoç, "550 kişinin görevlendirildiği bir emniyet gücü orada görüldü mü? Jandarma oradayken jandarma yönergesine uygun olarak orada bir güvenlik koridoru oluşturdu mu? Hayır oluşturmadı. Daha önceden orada bulunan 20 jandarma istihbarat personeli, orada gelişen olayları istihbarat ederek bize, ana muhalefet liderini koruyan koruma arkadaşlara bir bildiri de bulundu mu? Hayır bulunmadı. Oysaki biz gitmeden önce gerekli bildirimleri yaptık. Çubuk ilçe emniyet amirine bildirdik, Ankara Koruma Şube Amirliği'ne bildirdik. Tören komutanına bildirdik. Bizi arayan Milli Savunma Bakanı'nın korumalarına bildirdik." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırının yeni görüntüleri VİDEO

SAVCILIĞA GÖRÜNTÜ VERİLDİ

Geçtiğimiz günlerde de CHP, saldırıya ait görüntüleri savcılığa sunmuştu. Yaklaşık 6 dakika 28 saniyeden oluşan görüntüler, Kılıçdaroğlu'nun cenazeye gelişiyle başlıyor.

CHP, Jandarma İl Komutanı hakkında suç duyurusunda bulundu