Fazıl Say'dan kamuoyuna açıklama

Fazıl Say'dan kamuoyuna açıklama

Twitter'da dinle ilgili yazdıklarıyla yine tartışma konusu olan ve AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar başta olmak üzere birçok kişinin tepkisini çeken Fazıl Say, Facebook hesabından bir açıklama yayınladı.

İşte Fazıl Say'ın kamuoyuna yaptığı o açıklama;

06.04.2012 Cuma günü "Twitter"da yazılan Hayyam şiiri üzerine verilen abartılı tepki ve radikal kesimin tahrikleri sonucu büyüyen bu durumdan dolayı, üzüntülerimi kamuoyuyla paylaşmak istiyorum.

CEHALET VE TEKNİK BİLGİSİZLİK

Teknik anlamda "Twitter"da "Retweet" olarak bilinen söylemin tamamen yanlış anlaşılması ve "Retweet" yapan şahısların söylemlerinin sanki benim tarafımdan yazılmış gibi yansıtılması tamamen cehalet ve teknik bilgisizlikten ibarettir.

Konunun büyümesinin ardından şahsıma yapılan çirkin saldırılar ve yıkıcı radikal tutumu esefle kınıyorum.

"ŞİİR PAYLAŞMAK BENİM DE HAKKIM"

Ayrıca; Pir Sultan Abdal, Yunus Emre, Hayyam, Mevlana ve birçok diğer şairlerin şiirlerini, Dünya ve Anadolu edebiyatının söylemlerini paylaşmak demokratik ortamda herkesin olduğu kadar benim de en büyük hakkımdır.

"HAKARET BİZE YAKIŞMAZ"

Dünya üzerinde ve tarihinde bulunan, bir kesimi veya toplumu temsil eden herhangi bir kişiye yada kuruma saldırıda bulunmak, hakaret etmek bunun yanı sıra din, dil ve ırk ayrımı yapmak biz sanatçılara zaten yakışmayan bir davranıştır.

Sizlerden ricam, kışkırtma ve saldırı şeklinde şahsıma yakıştırılan suçlamalara ve hakaretlere aldırış etmemenizdir.

Saygılarımla

Fazıl Say

Fazıl Say'dan kamuoyuna açıklama