İpucu

Hipersonik füze nedir

Hız ve yüksek manevra yeteneği gibi özelliklere sahip olan hipersonik füzeler, devletler arasındaki askerî güç dengesini önemli şekilde etkileyebilecek silahlardır.

Pelvik ağrı nedir

Pelvik denilen bölge; göbek altında, karnın en alt bölümüdür. Bu bölgeden kaynaklanan ağrıya pelvik ağrı ismi verilir. Yumurtalıkların olduğu bölgedir ve ağrı yumurtalıkları etkileyebilir.

Doğal viagra: Arjinin nedir

Arjinin, vücudun fiziki fonksiyonlarının yerine getirilmesinde etkin bir rol üstlenen bir aminoasittir. Vücudumuz tarafından üretilen arjinin, gerektiğinde takviye olarak da alınabilmektedir.

Mendup nedir

Kur'an-ı Kerim'de de geçen Mendup kelimesi; yapılması farz, sünnet veya vacip olmayan ancak yapılması uygun görülen işler için kullanılan bir terimdir.

Süper bono nedir

Yatırımcıların belli bir kurumdan veya devlet hazinesinden aldıkları borçları gösteren belgeye "bono" denir. Ödeme süresi 1 yıldan az olan senetler de süper bono olarak adlandırılır.

Japon Ensefalit Virüsü nedir

Sivrisinek ısırığı sonucu ortaya çıkan Japon Ensefalit Virüsü, beyin hasarı beraberinde ölümle sonuçlanan bir virüstür.

Sorgum nedir

En iyi tahıllardan biri olan sorgum, tok tutma özelliği ve glütensiz içeriğiyle diyet yapanlar için faydalı bir besindir. Ucuz olması ve kolay yetişmesi nedeniyle dünya genelince çok yaygındır.

Takyidat belgesi nedir

Takyidat belgesi, bir mülkün üzerinde herhangi bir şerhin veya borcun olup olmadığını gösteren tapudan alınan evraktır.

Polikistik over sendromu nedir

Polikistik over sendromu; yumurtalıklarda birçok küçük ve iyi huylu kist oluşmasıyla ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. En belirgin özelliği regl düzensizliklerinin yaşanmasıdır.

Demans nedir

Demans; hafızayı, düşünmeyi ve sosyal becerileri etkileyen bir rahatsızlıktır. Tek bir hastalık değildir, birden fazla türü vardır. Alzheimer hastalığı demans sendromunun en sık nedenidir.

Katalog suçlar nedir

Katalog suçların en önemli özelliği, suçlardan birisinin işlenmiş olması halinde şüpheli veya sanık için tutuklama gerektirmesidir.

Rafineri nedir

Rafineri, petrolün işlenmesi sayesinde petrol ürünlerinin ortaya çıkmasına olanak sağlayan tesislerdir. Türkiye'deki ilk rafineri, Beykoz'a kurulan Boğaziçi Rafinerisi'dir.

D'Hondt sistemi nedir

D’Hondt sisteminde oylar, siyasi partilerin bir seçim bölgesinde çıkardıkları milletvekili sayısına göre bölünür. Böylece sistem, yüksek oy alan partilere daha fazla vekil çıkarma imkânı verir.

Leblebi helvası nedir

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in pazar günü İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmede menüde yer alan "leblebi helvası" merak konusu oldu.

Kasık ağrısı nedir

Kasık ağrısı; iç uyluk, üst uyluk ve alt karın bölgesinin birleştiği yerde meydana gelir. Sebebi birden farklı olabilir. En yaygın nedeni ise üreme sistemine ilişkin yumurtlama olabilir.

Dış gebelik nedir

Dış gebelik; döllenmiş yumurtanın (embriyo) rahim dışında herhangi bir yere tutunması anlamına gelir. Dış gebeliklerin canlı doğma ihtimali yoktur.

Soğuk yanığı nedir

Havaların soğuması ile birlikte elinde ve yüzünde yanma, kızarıklık, kuruluk hissedenler, "soğuk yanığı" ile karşı karşıya kalabiliyor.

Anatomi nedir

Anatomi, canlıların yapısını ve organların birbiriyle olan bağlantısını inceleyip, araştıran bilim dalıdır.

Patojen nedir

İnsan sağlığını riske atabilecek her türlü organizma ve maddelere ''patojen'' denmektedir. Patojen olarak adlandırılan organizma ve maddeler, hastalığa neden olmaktadır.
Başa dön