Kılıçdaroğlu: Türkiye'yi İzmir gibi yönetiriz İZLE

Kılıçdaroğlu: Türkiye'yi İzmir gibi yönetiriz İZLE

CHP'nin "Geleceği Birlikte Kuruyoruz" İzmir Buluşması, meclisi üyeleri, CHP'li milletvekilleri, belediye başkanları, il başkanları ve partililerin katılımıyla Kültürpark Fuar Alanı'nda düzenlendi.

Burada konuşma yapan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP iktidara gelirse ülkeyi yönetemez diyenlere cevap vererek, "Efendim, CHP iktidara gelirse ülkeyi yönetemez, dolar fırlar, faizler yükselir diyorlar. 7 milyona sesleniyorum, Türkiye’yi bunlardan iyi yönetiriz. Türkiye nasıl yönetilir, bunu öğrenmek istiyorsan İzmir’e bakacaksın. CHP’nin olduğu ana kentler nasıl yönetiliyorsa ülkeyi öyle yöneteceğiz." dedi.

Kılıçdaroğlu: Türkiye'yi İzmir gibi yönetiriz İZLE

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu;

"TÜRKİYE'Yİ İZMİR GİBİ YÖNETECEĞİZ"

"3 kentten örnek vereceğim; Ankara, İstanbul ve İzmir. 3’ü de metro yapıyor. İstanbul ve Ankara havlu attı. Bütçeleri, İzmir’in bütçesini 2’ye 3’e katlar ama beceremediler. Ankara 100, İstanbul 145, izmir 60 milyona yapıyor. Yer altından yapıp, aynı teknolojiyi kullanıyorsunuz ama beceremediler, hükümet devraldı. İzmir, kendi kaynaklarıyla onların altında fiyatla bunu gerçekleştirdi. İzmir ve CHP’li belediyeler budur. İzmir’i, Muğla’yı, Aydın’ı, Tekirdağ’ı nasıl yönetiyorsak Türkiye’yi de aynı anlayışla yöneteceğiz."

İZMİR METROSU 20 YILDA BİTTİ

İzmir Metrosu’nun son etabı olan Poligon- Fahrettin Altay bölümünün de geçtiğimiz temmuz ayında tamamlanmasıyla Metro Bornova’dan Üçkuyular’a ulaştı. Temeli 1994 yılında atılan İzmir metrosu rekor kırarak 20 yılda ancak bitirilebildi.