Kılıçdaroğlu: Kimse CHP sağa kaydı diyemez

kemal kılıçdaroğlu

Milliyet'ten Serpil Çevikcan'ın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, CHP'nin politikada sağa kaydığı iddiasına açıklık getirdi. Kılıçdaroğlu ayrıca, Erdoğan'ın Adli Yıl açılış töreniyle ilgili açıklamasını değerlendirdi.

"KİMSE CHP SAĞA KAYDI DİYEMEZ"

Genel başkanlığa soyunacağı anlaşılan isimler CHP'nin tazelenmeye ihtiyacı olduğunu, programından saptığını, sol yerine sağa baktığını söylüyor. Örneğin Rıza Türmen, Selahattin Demirtaş'ı örnek vererek, solda bir lider olduğunu, O'nun söylediklerini CHP'nin sahiplenmesi gerektiğini söyledi. İdeolojik eleştiriler var size.

Türmen ile konuştum. Söylediklerinin doğru yansıtılmadığını söyledi. CHP'nin sağa kaydığı şeklindeki düşünceyi doğru bulmuyorum. Nasıl sağa kayar; programda değişikliik yaparak kayar. Söylemlerde değişiklik olmadı. Taşeronluğun kaldırılması, Kürt sorununun çözümü önerileri konusunda söylediklerimize bakınca bunlar sosyal demokrat parti söylemleri. Her evde bir sigortalı olacak vaadimiz. Bunlar sağ partinin söylemi mi? Bunlara bakın. Sorun şu; kişiye göre karar veriliyor sağ veya solda olduğumuz.

"SAĞDAN OY GELMEYECEK DE NEREDEN GELECEK"

Mansur Yavaş MHP'den geldi, aday oldu, karşı çıkıldı. Biz bir partiyiz. Sağdan oy gelmeyecek de nereden gelecek? Dışarıdan oy mu ithal edeceğiz? Biz kitle partisiyiz. Dışarıdan oy kazanmak zorundayız. Geniş halk kesimlerine anlatılması gereken politikalarımız var. Kimse sağa kaydı diyemez. Geniş kitlelere bunları ne kadar anlatabiliyoruz onlara bakmak lazım. AKP sola kaydı diyen var mı; yok. Oysa oraya da soldan Ertuğrul Günay vs. birçok isim geldi. AKP'ye sola kaydı diyen yok, CHP sağa kaydı deniliyor, niye?

"TIPIŞ TIPIŞ GELMELİ"

Başbakan Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun katılması halinde, adli yıl açılış törenine gelmeyeceğini söyledi, nasıl karşıladınız?

Baro, yargının üçüncü ayağıdır. Savunmayı temsil eder. Dünyanın kuruluşundan beri savunma temel insan hakkı. Savunmayı temsil eden biri gelecekse ben gelmeyeceğim. Hala savcılık makamı mısın, iddia makamımısın? Cumhurbaşkanlığı makamının işlevlerini bilmiyor. O kapasitesi yok. Feyzioğlu o törene geldiği zaman tıpış tıpış gelmeli.