Orgeneral Öztürk Genç Kartallar’ı bizzat ıslattı

tt

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Öztürk, Hava Harp Okulu öğrencilerinin yaz döneminde kamp yaptıkları, hayatı idame ve uçuş eğitimi aldıkları Yalova Meydan Komutanlığını ziyaret etti.

Orgeneral Öztürk, Harbiyelilerin kaldığı çadırları ve kamp bölgesini gezerek incelemelerde bulundu.

Hava Harp Okuluna yeni girecek öğrencileri tespit etmek maksadıyla devam eden Öğrenci Seçme Uçuşları ile Hava Harp Okulu Öğrencilerinin uygulamalı eğitimlerini bizzat denetleyen Orgeneral Öztürk, Yalova Hava Meydan Komutanı Hava Seyrüsefer Kurmay Albay Ali Armağan'ı da makamında ziyaret ederek, Meydan Komutanlığının altyapı iyileştirme faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

YÜRÜYÜŞE KATILDI

Hava Eğitim Komutanı olduğu dönemde de Hava Harp Okulu öğrencileriyle hayatı idame gece intikal yürüyüşü yapan Orgeneral Öztürk, bu kez Hava Kuvvetleri Komutanı olarak yürüyüşe katıldı.

Orgeneral Öztürk Genç Kartallar’ı bizzat ıslattı

BİR İLK

Orgeneral Öztürk, acil durum nedeniyle uçağı terk etmek zorunda kalan bir pilotun kendi başına hayatını sürdürebilmesine yönelik gerçekleştirilen hayatı idame eğitimi kapsamında, 04.30-09.00 saatleri arasında, 3. Sınıf Hava Harbiyeliler ile 20 kilometrelik hayatı idame intikalini yürüyen ilk Hava Kuvvetleri Komutanı oldu.

Yürüyüş güzergahında bulunan Yalova'nın Çiftlikköy ilçesine bağlı Dereköy ve Çukurköy halkı tarafından sevgiyle karşılanan Öztürk, köy halkıyla sohbet etti.

Orgeneral Öztürk ayrıca, hayatı idame bölgesine intikallerini başarıyla tamamlayan Hava Harbiyelileri tebrik etti. Kendisiyle aynı apolet numarasını taşıyan, Hava Harbiyeli ile tanışan Orgeneral Öztürk, Hava Harbiyeliler ile kendi kamp ve hayatı idame anılarını paylaştı.

Orgeneral Öztürk, Türk Hava Kurumu'nun katkılarıyla gerçekleşen planör eğitimlerinde de genç kartallara eşlik ederek planörle uçtu. Ayrıca geleceğin pilotları ile havacılık ve uçuş motivasyonu hakkında tecrübelerini aktararak, havacı personelin sahip olması gereken temel değerleri vurguladı.

ADAYLARI TEK TEK HAVUZA ATTI

Bir havacılık ritüeli olan başarılı uçuş eğitiminin sonunda ıslatma veya havuza atma sırasında, Orgeneral Öztürk'ün öğrenci seçme uçuşunu başarıyla tamamlayan Hava Harbiyeli adayları havuza bizzat atmasıyla renkli görüntüler yaşandı.

Orgeneral Öztürk Genç Kartallar’ı bizzat ıslattı

Orgeneral Öztürk Genç Kartallar’ı bizzat ıslattı

Öğrenci seçme uçuşlarını bizzat uçarak denetleyen Orgeneral Öztürk, aday öğrencilere tavsiyelerde bulundu ve uçuş eğitiminin başarısında motivasyonunun önemini vurguladı.