Özkök ve Altaylı'nın kaleminden Küba gerçekleri

Siyaset üzerine yazmayı bırakan Habertürk yazarı Fatih Altaylı Küba'ya gitmiş ve o ülkenin bize anlatılanlardan çok farkı olan yönlerini bir bir kaleme almıştı.

Altaylı "neşeli insanlar ülkesini unutun, size gerçek Küba'yı anlatacağım" dediği yazısında Küba'dan şöyle bahsetti:

DONUK KENT

Havana, bugüne kadar pek çok kez işittiğiniz gibi, “La Revolucion” denen devrim günü donup kalmış bir kent. 56 yıldır tek bir çivi çakılmamış, tek bir onarım görmemiş.

ORTALAMA MAAŞ 20 EURO

Küba’daki, özellikle de Havana’daki sefalet öyle böyle değil. Ülkenin iki para birimi var. Biri devletin halka maaşlarını ödemekte kullandığı Küba Pezosu. Bu para konvertibl değil. Yani başka bir para birimiyle değiş tokuşu yapılamıyor ve ülkede sadece “devlet” mağazası diyebileceğimiz dükkânlarda geçiyor. Ortalama maaş, 400 Küba Pezosu. Yaygın olarak kullanılan diğer para birimiyse Cuc. 400 Küba Pezosu, yaklaşık 20 Cuc ediyor. 1 Cuc ise hemen hemen 1 Euro. Yani Küba’da çalışanların ortalama maaşı 20 Euro kadar.

Ertuğrul Özkök'ün gözünden Küba ve Castro'nun hikayesi VİDEO

ÜLKEDE PATATES BİLE YOK

Yemek durumu Kübalılar için daha da vahim. Yiyecek hiçbir şey bulamayınca “Bari bir patates tava ver” dediğim garson kahkahayı patlatıp “Ben 5 yıldır tek bir patates görmedim. Sende patates varsa bana ver de çocuklarıma göstereyim” dedi.

ERTUĞRUL ÖZKÖK: TUVALET BİLE YOK

Ertuğrul Özkök ise nisan ayında yaptığı Küba gezisiyle ilgili "Tuvalet bile yok" tespitlerinde bulunmuş ve şöyle devam etmişti:

Küba'daki 3 nesli birbirine bağlayabilen tek konserdi bu. Ücretsiz konser, komünist rejim olduğu için VIP yok. Herkes çimenlerde oturuyordu, tuvalet yoktu, mazgalların içine teneke gibi bir şey koymuşlar, kimse gitmiyordu bile. Bira içmedik, fazla su içmedik, çişimiz gelmesin diye, iyi dayandık yani..

Ertuğrul Özkök Küba'daki Rolling Stones konserini anlattı İZLE

Özkök ve Altaylı'nın kaleminden Küba gerçekleri

Özkök ve Altaylı'nın kaleminden Küba gerçekleri