Her gün 1 avuç yer fıstığı yiyin, nasıl dipçik gibi yapıyor görün…
ensonhaber.com

Yer fıstığının sağlığa olan faydalarını biliyoruz, peki sabahları aç karnına tüketildiğinde bu faydaların daha da arttığını biliyor muydunuz?

açısından birçok faydası olan yer fıstığı özellikle içerdiği antioksidanlar sayesinde kolon ve mide kanseri risklerinde önemli ölçüde etkiye sahip olarak bilinir.

Ayrıca konusunda sıkıntı yaşayanlar için birebir olan yer fıstığı zayıflayan hafızanızın bir numaralı ilacı olarak da önerilir.

Sağlık açısından birçok faydası olan yer fıstığı her sabah 1 avuç tüketildiğinde sağlığınız için bakın nasıl faydalar sunuyor.

Her sabah 1 avuç yiyin…

Sabahları bir avuç yer fıstığı yemeniz özellikle düşük glisemik indeksi sayesinde kan şekeri düzenlemesinde oldukça etkilidir.

İçerdiği omega-3 yağları sayesinde yer fıstığı, saç dökülmesini ve kırılmasını önleyebilir, saçların parlak ve güçlü olmasına yardımcı olur.

Aynı zamanda içerdiği faydalı yağlar sayesinde serotonin hormonunun yükselmesine katkıda bulunarak depresyona karşı koruyucu bir etkiye sahip olur.

Özellikle de kolin açısından zengin bir besin olan yer fıstığı, beynin iletim servisi olan nörotransmitterleri destekleyici özellikler sunar. Bu sayede de unutkanlığa oldukça iyi gelen yer fıstığı Alzheimer hastalığını önlemede de oldukça etkilidir.