Facebook Android'in ana ekranı olacak

Facebook Android'in ana ekranı olacak

Facebook, bir yıldan fazladır akıllı telefon çıkaracağı yönündeki merakı sonunda giderdi ve bu akşam beklenen tanıtımı yaptı. Şirket, bir akıllı telefon değil ancak Android tabanlı telefonlara uyumlu mobil arayüzü tanıttı.

BİRÇOK AKILLI CİHAZDA KULLANILACAK

'Facebook Home' adını taşıyan arayüz, sosyal medya ağının içerdiği hizmetleri akıllı telefonlara taşıyacak. HTC One, Samsung Galaxy Note II, Galaxy S3 ve S4 gibi telefonlarda kullanılacak olan arayüz, Facebook'u akıllı telefonlarda 'ana ekran' haline getirecek.

Mobil alanda çizdiği stratejilerle kullanıcılarının yarısından fazlasını akıllı telefon ve tabletlere taşıyan Facebook, şimdi de bir arayüzle çıtayı bir seviye daha yükseltmeyi amaçlıyor. Mobil stratejisiyle reklam gelirlerini ve aktif kullanıcı sayısını ciddi ölçüde artıran Facebook, küresel mobil işletim sistemi sektörünün neredeyse yüzde 70'ine sahip olan Android ile uyumlu hale gelerek bir önemli adım daha attı.

California, Menlo Park'taki merkezinde sunum yapan Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, konuşmasının başında, "Telefonlarımızı insanlar etrafında değil, uygulamalar etrafında tasarlanmış durumda... Biz bunu tersine çevireceğiz" ifadesini kullandı.