Ruhat Mengi'nin hükümete Reyhanlı tepkisi

Ruhat Mengi'nin hükümete Reyhanlı tepkisi

Reyhanlı saldırısı sonrası Suriye cephesindeki en üst düzey açıklamalardan birisi de Suriye Başbakan Yardımcısı Kadri Cemal'den gelmişti. Cemal'in Türkiye'yi açık açık tehdit ettiğini yazan Vatan Gazetesi yazarı Ruhat Mengi, Atatürk'ün 'Bana çizmelerimi giydirmesinler' sözlerini hatırlatarak hükümeti eleştirdi.

İşte Mengi'nin bugünkü o satırları.

'TÜRKİYE ASARIZ KESERİZLE MUHALİFLERE MORAL VERİYOR'

Suriye Başbakan Yardımcısı Kadri Cemil " Türk yönetiminin 'asarız, keseriz' çıkışları Türk halkına değil, Suriye'deki eli silahlı militanlarının (muhalifler) moralini yükseltme amacı taşıyor. Ama Türkiye zaten 30 yıldır kendi içinde bir savaş veriyor. Çok yakında sosyal ve etnik gerginliklerle benzer yeni iç savaşlar da çıkabilir" demiş.

"Türkiye'nin içten zayıfladığını ve Suriye ile savaşacak durumda olmadığını" da ekleyerek. Görüldüğü gibi "zamanı gelince bunu ödetiriz" benzeri açıklamalara artık gülüyor ve resmen meydan okuyorlar.

KAPAK OLSUN!

Atatürk gibi bir süper lideri, dünya çapında bir kahramanı beğenmeme cüretini gösteren herkese kapak olur herhalde.. Bu sözlerin onda biri Türkiye için söylense "bana çizmemi giydirmesinler" demesi yeterli olurdu. Deyince "mutlaka yapacağından" kimsenin şüphesi olamazdı.

Allah ülkemizi bir savaştan korusun ama tutulmayacak tehditlerle dünyanın önünde Türkiye'yi bir Suriye'nin karşısında bile bu duruma düşürmek hiç hoş değil sanırım. Ortadoğu hayalleri nedeniyle ülkeyi bu hale getirme sorumluluğunu taşıyan Dışişleri Bakanı herhalde Suriye'ye gereken cevabı verecektir. Tehditle alay ediyorlar, ona göre bir cevap olmalı!

(NOT: "Türkiye'nin zayıflaması ve etnik gerginlikle çıkacak iç savaş" sözleri doğal olarak PKK terörünü kastediyor. PKK ile yakın temasta oldukları ve Kuzey Suriye'de PKK'yı "bize kızgınlıkları nedeniyle güçlendirdikleri" için gelecekte neler olacağını iyi biliyorlar. Suriye'dekine benzer bir "etnik iç savaş".. Ve tabii "Türkiye'nin zayıflaması" ile kastedilen şey aynı zamanda "en önemli generaller başta olmak üzere yüzlerce TSK mensubunun cezaevlerine tıkılması, geriye kalanının moralinin de bu davalarla bozulmuş olması" dır..

Aklımız ne zaman başımıza gelecek acaba?

Ruhat Mengi'nin hükümete Reyhanlı tepkisi