Sakarya'daki TOKİ kura çekiminde adı çıkan engelli vatandaş duygusal anlar yaşadı
AA & Ensonhaber

Sosyal konut projesinde kura heyecanı yaşanıyor.

Dar gelirli vatandaşlar için hayata geçirilen projede ilk 5 etabın tamamlanmasıyla 6'ıncı etaba geçildi.

Bugün ise sıra Sakarya'daydı.

Kentteki bin 760 konutun hak sahibini bulacağı çekiliş, sabah saatlerinde başladı.

Engelliler için ilk kura çekildi

Serdivan Spor Salonu'ndaki kura çekimi programı; saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) hazırlanan kısa filmin gösterimiyle başladı.

Şehit aileleri ve gazi kontenjanından hak sahibi olanların açıklanmasının ardından Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, engelliler için ilk kurayı çekti.

"5 yılda 500 bin konut, 2 yıl içinde de 250 bin konut"

Vali Kaldırım, kura çekiminde şöyle konuştu:

"Rabbim Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. 5 yılda 500 bin konut, 2 yıl içinde de 250 bin konut. Altı ilçemizde gerçekleşiyor. Şimdiden hak sahibi olacak vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum. Güle güle oturmalarını temenni ediyorum. Rabbim devletimize, milletimize güç kuvvet versin. Sakarya'da 2 bin 750 konut yapılacak inşallah. Bugün bin 760'ının kura çekimi var. Yarın da kura çekimleri devam edecek."

"Devlet hiçbir vatandaşı açıkta bırakmadı"

Vali Kaldırım, sözlerine devletin hiçbir vatandaşı açıkta bırakmadığı ifade ederek devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve TOKİ'ye de teşekkür etti.

Konuşmanın ardından kura çekimine devam edildi.

"Ağladım ama mutluluktan"

Kurada adı çıkan 48 yaşındaki engelli vatandaş Yılmaz Vurgun, duygularını şöyle ifade etti:

"İlk defa evim olacak. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Evliyim, 1 oğlum, 1 kızım var. 2017'den beri kiradayım. Ev sahibi olmak çok mutlu edici. Ağladım ama mutluluktan, çünkü ilk defa ev sahibi oldum."

Kura çekimi yarın devam edecek

yandan Arifiye'de 120, Hendek'te 220, Kocaali'de 300, Ferizli'de 250 ve Taraklı'daki 100 konutun kurası yarın aynı salonda çekilecek.