İtalya Cumhurbaşkanı Napolitano Erdoğan'ı tebrik etti

giorgio Napolitano

İtalya Cumhurbaşkanı Napolitano, Erdoğan'a gönderdiği ve cumhurbaşkanlığı resmi internet sayfasında yayımlanan mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'na seçilmiş olmanız vesilesiyle tüm İtalyanlar ve şahsım adına zat-ı alinize tebriklerimi iletmekten memnuniyet duyuyorum” ifadesini kullandı.

TÜRKİYE, İTALYA İÇİN VAZGEÇİLMEZ BİR REFERANS NOKTASI NİTELİĞİNDEDİR

İtalya ve Türkiye arasındaki ilişkinin tarihi kökleri olduğunu ve iki ülkenin gerek NATO gerekse Akdeniz'deki ortak birliktelik sayesinde ilişkilerin özel bir yoğunluğu bulunduğunu belirten Napolitano, mesajında şunları söyledi;

"Bu çerçevede İtalya, Türkiye'nin AB'ye tam üyelik sürecini her zaman kararlı bir şekilde desteklemektedir. İnanıyorum ki, bu yaklaşım İtalya'nın Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı'nı yürüttüğü süre zarfında da kendini gösterecek ve büyük bir atılım yapacaktır. Ortadoğu'nun dramatik krizlerinden ve bu krizlerin Akdeniz'in istikrarı üzerindeki ağır sonuçlarından kaynaklı sorunların üstesinden gelinebilmesi hususunda, Türkiye, İtalya için vazgeçilmez bir referans noktası niteliğindedir.

TÜRK HALKINA HUZUR VE REFAH TEMENNİLERİNDE BULUNUYORUM

Bu nedenle, etkili ve kalıcı çözümleri süratle üretebilmek adına ülkelerimizden beklenen yeni ve ortak bir gayret içerisinde olmaktır. Bu vesileyle, şahsınıza ve dost gördüğümüz Türk halkına huzur ve refah temennilerinde bulunuyorum."