Tusk: Brexit'i isteyenlerin cehennemdeki yeri hazır
ensonhaber.com

İrlanda Başbakanı Leo Varadkar ile Brüksel'de bir araya gelen AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Brexit'le ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Tusk: Brexit'i isteyenlerin cehennemdeki yeri hazır

"ANLAŞMASIZ BREXİT FİYASKO OLACAK"

Avrupa Birliği'nin Brexit konusunda İrlanda'nın arkasında olacağını dile getiren Tusk, anlaşmasız Brexit'in de fiyasko olacağını açıkladı.

Brüksel'de İrlanda Başbakanı Leo Varadkar ile görüşen Donald Tusk, AB'nin Brexit anlaşmasında Kuzey İrlanda için öngörülen "backstop" uygulamasında herhangi bir değişikliği kabul etmeyeceğini belirtti.

AB'nin öncelikle "bir barış projesi" olduğunu vurgulayan Tusk, birliğin Kuzey İrlanda'da barış sürecinin tehlikeye girmesini istemediğini kaydetti.

"BREXİT'İ NASIL GERÇEKLEŞTİRECEKLERİNİ MERAK EDİYORUM"

Ayrıca Donald Tusk'ın sosyal medyada attığı tweette, makul herhangi bir planları olmadan İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasını (Brexit) teşvik edenlerin "cehennemde özel bir yeri" hak ettiklerini söyledi.

Tusk, "Ellerinde AB'den sorunsuz biçimde nasıl çıkacaklarına dair bir plan taslağı dahi olmadan Brexit'i destekleyenler için cehennemde ayrılmış özel yerin neye benzediğini merak ediyorum." ifadelerini kullandı.

Tusk: Brexit'i isteyenlerin cehennemdeki yeri hazır

"BARIŞLA KUMAR OYNAMAYACAĞIZ"

Tusk, "Barışla kumar oynamayacağız. Ya da uzlaşmaya son kullanma tarihi koymayacağız." dedi.

AB Konseyi Başkanı yarın Brüksel'de İngiltere Başbakanı Theresa May'le görüşecek.