Emlak

İnşaat maliyeti nisanda aylık yüzde 2,12 arttı

TÜİK'in Nisan 2024 tarihli yayınladığı İnşaat Maliyet Endeksi'ne göre, inşaat maliyetleri yıllık yüzde 71,80, aylık ise yüzde 2,12 artış gösterdi.

'Emlakçılar yetki belgesini alsın'

Yetki belgesi olmayan emlakçıların iş yapması imkansız hale getiriliyor. Emlak uzmanları, işletmelerin faaliyetlerine devam etmesi için tanınan süre sonuna kadar "yetki belgesi" almalarını öneriyor.

Karadeniz'de 12 metrelik direğin üzerine 70 metrekarelik ev yapıldı

Karadenizli kaportacı, Rize'de merkeze bağlı Derebaşı köyünde 12 metrelik demir direğin üzerine 70 metrekarelik ev yaptı. İlginç evler listesinde benzeri olmayan ev 2+1 ve 70 metrekare.

SEDDK: Bina tamamlama sigortası hak sahiplerini koruyor

Bina tamamlama sigortasında yeni döneme ilişkin açıklama yapan SEDDK, yeni sistemin hak sahiplerini ve tüketicileri koruduğunu belirtti.

Sayın Mehmet Özhaseki ÇEVREFEST açılışında konuştu

Bakan Özhaseki, "Ana hedefimiz; kalkınmamızı sağlayacağız ama hiçbir şekilde çevreyi de kirletmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye'de inşaat sektörü ilk çeyrekte yüzde 11,1 büyüdü

Türkiye İMSAD mayıs ayı sektör raporunu yayınladı. Buna göre, Türkiye'nin inşaat malzemesi sanayi üretimi yılın ilk çeyreğinde 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 10,9 artış gösterdi.

Ev satın alırken dikkat edilecekler

Emlak uzmanları, vatandaşların irtibat kurdukları emlakçılara yetki belgesini mutlaka sormasını öneriyor ve "Hem internet portallarında hem sosyal medyada talep edilmesi halinde asla ve asla kapora göndermesinler" diyor.

1 Haftalık Tatil Fiyatına Ömür Boyu Tatil

Sur Yapı Tatil Evleri Antalya, ömür boyu tatilin keyfini çıkarmak isteyenlere 1 hafta tatil fiyatına 4 mevsim tatil olanaklarıyla kaçırılmayacak ödeme avantajları sunuyor.

Haziran 2024 iş yeri kirası zam oranı belli oldu

Mayıs ayı enflasyonunun açıklanması ile birlikte haziran ayındaki zam oranı da yüzde 62,51 oldu.

Malatya'nın tarihi evleri koruma imar planıyla ayağa kalkacak

Depremden etkilenen Malatya'nın tarihi evleri restorasyon sürecine girdi ve ayrıca kente özgü mutfak kültürü ile cazibe oluşturacak bir turizm merkezi oluşturulmak isteniyor.

Tiny house'lar hakkında bilinmesi gerekenler

Türkiye'de giderek yaygınlaşan ve amacı dışında kullanıldığı için sorunlara neden olan tiny house'ların kullanım alanları, bu araç sahiplerinin yapması gerekenler ve aykırılıklar tespit edildiğinde verilen cezaları aktardık.

Emlak vergisinde ilk taksit ödemeleri için son gün

Emlak vergisi ödemelerinin ilk taksitinin son günü bugün. Konut, bina, arsa ve iş yeri gibi gayrimenkul sahipleri ödemeleri yüz yüze veya e-Devlet üzerinden yapabiliyor.

Emlak vergisinde ilk taksit ödemeleri yarın sona eriyor

Emlak vergisi birinci taksit ödemelerinde son gün yarın. Konut, bina, arsa ve iş yeri gibi gayrimenkul sahipleri ödemeleri yüz yüze veya e-Devlet üzerinden yapabiliyor.

Emlak Konut'tan 4 alternatifli konut indirim kampanyası

Emlak Konut GYO, çoğunluğu İstanbul'da olmak üzere 16 projede 4 alternatifli konut indirim kampanyası başlattı. Vatandaşların konuta erişimini artıracak olan yeni konut kampanyasında düşük faizle uzun vadelere yayılan krediye erişim amaçlanıyor.

ABD'de en pahalı konut fiyatları San Diego'da

ABD'de Ulusal Konut Fiyat Endeksi, tüm zamanların en yüksek değerini görerek, martta yıllık bazda yüzde 6,5 arttı.

Boş konutlar kira artış sınırının kaldırılmasını bekliyor

Konut kira artış oranında yüzde 25 zam sınırlamasının 1 Temmuz 2024’te kalkması bekleniyor.

İNDER: Yeni çalışma kentsel dönüşüm ve konut arzını hızlandıracak

Sektör temsilcileri, kentsel dönüşüm ve konut arzını hızlandıracak yeni çalışmayı değerlendirdi. Dünyada da kullanılan fon yöntemi ile yeni konut projelerine finans sağlanması bekleniyor.

GYF sayısı 200'ü geçecek

GYODER Başkanı Çekici, konut üretimine ve kentsel dönüşüm süreçlerine katkı sağlaması beklenen Gayrimenkul Yatırım Fonu'nu değerlendirdi.

Antalya sahilindeki çardakların son yaz tatili

Antalya'da birinci derece sit alanı içerisinde yer alıp caretta carettaların üreme alanındaki 700’e yakın çardak, 20 Kasım tarihinde kaldırılacak.

ATO: Dünyada Türk müteahhitlerin izi var

İnşaat sektörü paydaşları ATO’da düzenlenen panelde bir araya geldi. ATO Başkanı Baran, görüşlerini "Dünyanın neresine giderseniz gidin Türk müteahhitlerin izi var" şeklinde dile getirdi.

Birinci çeyrekte yapı ruhsatı verilen binaların sayısı arttı

TÜİK, 2024 yılı ocak ve mart aylarını kapsayan birinci çeyrek Yapı İzin İstatistikleri'ni açıkladı.

ABD'de konut kredisi faizleri düşmeye devam etti

ABD'de uzun vadeli kredi ile konut edinme sistemi olarak bilinen "mortgage" faizleri düşme trendine girdi. Faizlerin düşmesi, konut edinmek isteyenler açısından olumlu bir gelişme olarak kabul ediliyor.

Nitelikli Ofis Talebi, Ticari Gayrimenkul Trendini Değiştirdi!

Ticari gayrimenkullerde yaşanan arz daralması, fonksiyonunu yitirmiş ofis projelerinin yenilenme ihtiyacı karşısında stoktan çıkmasıyla artış gösteriyor.

Riskli yapıların yıkılma işlemleri için yeni kararlar alındı

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanuna ilişkin yönetmelikte değişikliğe gidildi. Yeni kararla birlikte riskli yapıların yıkılması için bilgilendirme ve tahliye işlemlerinin hızlandırılması amaçlanıyor.
Başa dön