Ermeni düşmanı bir Türk'ün bilinçaltı

Son günlerin en çok tartışılan halkı şüphesiz Ermeniler. Aydınların başlatığı özür kampanyasıyla iyice alevlenen sözde tehcir iddiaları son bir kaç haftanın gündemini meşgul ediyor.

ERMENİ DÜŞMANI BİR TÜRK'ÜN BİLİNÇALTI
Hatta durum o kadar vahim bir hal aldı ki CHP İzmir milletvekili Canan Artıman, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün annesinin Ermeni olduğunu iddia etti.Cumhurbaşkanı da Arıtman'a dava açtı. Peki ne vardı Ermeni olmakta. Ermeni olsaydı ne olurdu? Star yazarı Şamil Tayyar bu konuyla ilgili ilginç bir anektoda yer verdi bugünkü köşesinde. Bu anektod adeta Ermeni düşmanı bir Türk'ün bilinçaltının dışa vurumu...

Malum, yanlış bulsak da kamuoyunda 'Ermeni' ifadesinin 'hakaret' olarak algılandığı, siyaseten negatif unsurlar içerdiği bir vakıadır.

ESTAĞFURULLAH ERMENİ
Örnek olsun diye anlatayım, Foto muhabiri arkadaşımız Burhan Eliş'ten dinlemiştim. Foto muhabiri Garbis Özatay, görev sırasında sohbet ederken bir vatandaş 'Siz necisiniz?' diye sorduğunda 'Ermeniyim' demiş. Adam 'Estağfurullah ağabey, öyle demek istemedim' deyince Özatay, 'Yoo, gerçekten Ermeniyim' diye ısrar etmiş. Adam da ısrarla 'Yapmayın ağabey öyle demedim' diyerek niyetinin hakaret olmadığını açıklamaya çalışmış.

Belki de bir şehir efsanesidir, bilmiyorum. Ama toplumdaki yaygın kanaatin bu yönde olduğu biliniyor. Ama lider, toplumun arkasında değil önünde gidendir.