Canon: Akıllı telefonlar yüzünden oldukça kötü durumdayız
ensonhaber.com

Son yıllarda, akıllı telefon kamera teknolojileri oldukça gelişti. Özellikle büyük markaların amiral gemisi telefonları, kamera konusunda bazı fotoğraf makinesi modelleriyle yarışacak seviyeye geldi.

Akıllı telefon sektörünün artan popülerliği, dünya çapında fotoğraf makinesi pazarını da oldukça etkiledi. Canon CEO'suna göre, durum önümüzdeki birkaç yıl içinde daha da kötüleşecek.

canon

FOTOĞRAF MAKİNESİ PAZARI KÜÇÜLÜYOR

Canon'a göre, 2021 yılına kadar fotoğraf makinesi pazarı, akıllı telefonlar yüzünden yüzde 50'ye kadar küçülebilir. CEO Fujio Mitarai, insanların artık fotoğraf makinelerinden değil akıllı telefonlarından çekim yaptıklarını ve böyle giderse fotoğraf makinesi pazarının gittikçe küçüleceğini ifade etti.

Büyük fotoğraf makinesi üreticileri son zamanlarda aynasız modellere yönelirken, CEO Fujio Mitarai, bunların endüstriyi genişletmek ve yeni dijital kamera kullanıcılarını çekmek yerine sadece çeşidi artırmaya yaradığını ifade etti.

Canon, son birkaç yılda satışların yüzde 10 düştüğünü ve bunu telafi etmek için gözetim ve tıbbi bakım gibi alanlarda kurumsal ve endüstriyel müşterilere odaklanmayı planladıklarını açıkladı.

canon

Akıllı telefonlar, birçok şeyi neredeyse eski hale getirdi. Basit hesap makineleri, haritalar, dijital müzik çalarlar, ses kayıt cihazları, alarm saatleri, ödemeli telefonlar ve diğer birçok alan bu durumdan etkilendi.

Profesyonel fotoğrafçılar her zaman fotoğraf makinelerini tercih etse de akıllı telefonların, fotoğraf makinesi pazarına olan etkisi son derece büyük.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji