Ekonomi

Borsa İstanbul'dan üst üste rekor

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,54 yükselişle rekor seviye olan 11.194,41 puandan başladı. Günün ilk yarısında ise rekor 11.252,11'e yükseldi. Yatırımcıların odağında ise ECB'nin açıklayacağı politika faizi yer alıyor.

Ortalama kazancın en yüksek olduğu bölümler

Lisans ve ön lisans mezunları geçen yıl, bir önceki yıla göre daha fazla istihdam imkanı buldu. TÜİK, üniversite mezunlarını iş bulma süresi, en fazla istihdam alanı açan ve kazandıran bölümleri listeledi.

Türkiye'de il il istihdam verisi yayınlandı: En düşük işsizlik Sinop'ta

TÜİK verilerine göre, geçen yıl işsizlik oranı en yüksek il yüzde 23,3 ile Hakkari iken, işsizlik oranı en düşük il yüzde ise 4,8 ile Sinop oldu.

Altın ve dövizde son durum: 18 Temmuz'da piyasalar

Dün altının onsu ve yurt içinde gram altın rekor kırarken, dövizde de hareketlilik izlendi. Piyasalar 18 Temmuz, Perşembe gününe sınırlı düşüşle başlangıç yaptı.

Sahillerin boş görüntüsünü çekti, turizmcilere yüklendi

Turistlere fahiş fiyat uygulandığı için otellerin, sahillerin, mekanların boş kaldığı haberlerine bir yenisi daha eklendi. Sahillerin bomboş görüntüsünü paylaşan bir kişi, yapılan hataların sonucunda yaşananlar karşısında duygularını dile getirdi.

Turistlerin milletine göre mevsim tercihi

AKTOB'un yaptığı araştırmaya göre, Antalya'da tatil için Ruslar temmuzu Almanlar ekimi tercih ediyor.

Stokçuluk ve fahiş fiyata 889 milyon TL ceza

Ticaret Bakanlığı, otomotivde stokçuluk yapanlara ve emlakta fahiş fiyat uygulayanlara, yetki belgesi olmadan çalışanlara, kurallara uymayanlara kesilen cezaları ve veriliş nedenlerini aktardı.

Alışverişlerde fiş veya fatura vermeyen ceza ödeyecek

Ekonomide kayıt dışılığı en aza indirmek için harekete geçen Hazine ve Maliye Bakanlığı, alışverişte fiş veya fatura kesmeyen esnafa ceza hazırlığında..

Lokantacılardan gurbetçilere özel yüzde 10 indirim

Kayseri esnafı gurbetçilerin gelmesiyle çarşı-pazarın hareketlendiğini belirterek, yüzde 10 indirim ile daha fazla satış yapabileceklerini savundu.

Merkez Bankası'ndan Türk lirası mevduatı destekleyecek yeni adım

Merkez Bankası, Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) Türk Lirası mevduata geçişin desteklenmesine yönelik attığı yeni adımda; KKM faizinde alt sınırı politika faizinin yüzde 80'inden yüzde 70'ine indirdi.

Fındık üreticilerine erken hasat uyarısı: Rekolte ve kalite kaybı yaşanabilir

Erken toplanan fındıklarda aşırı su kaybı, fındık içerisinin boşalması, randıman kaybı ve kilo kaybı gibi problemler yaşanabiliyor. Yetkililer üreticileri erken hasat tehlikesine karşı uyardı.

Fiyat indiren Ankaralı kuru temizlemeciye ceza kesildi

Fahiş fiyat artışı enflasyonu yükseltirken, düşük kâra razı olarak indirim yapanlara "piyasayı ayağıya çektiği" gerekçesiyle baskı uygulanıyor. Ankaralı kuru temizlemeci de fiyat indirdiği için hem bağlı olduğu esnaf odası hem zabıta hem de rakipleri tarafından baskı gördü.

Türkiye Bankalar Birliği başkanlığına yeniden Alpaslan Çakar seçildi

Türkiye Bankalar Birliği’nde (TBB) yönetim kurulu başkanlığı görevine yeniden Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar'ın seçildiği bildirildi.

TCMB yönetimi banka genel müdürleri ile istişare toplantısı yaptı

Merkez Bankası, sektörün paydaşları ile temas kurarak faaliyetlerini yürütmeye devam ediyor. TCMB yöneticileri bankacılarla tekrar bir araya geldi. Toplantının ana konusunu krediler ve KKM'deki gidişat oluşturdu.

İbrahim Yumaklı: Hayvancılıkta yeni destekleme modeli hazır

Türkiye'de hayvancılık yapan işletmeler çeşitli projelerle desteklenmeye devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı desteklerin artırılacağını ve çeşitlendirileceğini açıkladı.

En düşük emekli maaşının etkileri

En düşük emekli aylığı 10 bin liradan 12 bin liraya çıkartıldı. Kök maaşı düşük olan emeklilerin maaşları yükseltilirken, Hazine'nin destek payının dağılımı, dul ve yetimlerin alacağı maaşlar da netleşti.

Euro/dolar paritesi tarihi zirveye ulaştı

Euro, dolar karşısında güçlendi. Euro/dolar paritesi yüzde 0,32 artışla 1,093 değerine ulaştı. Döviz kompozisyonundaki bu gelişmeler faiz politikasını da şekillendiriyor.

TCMB: Özel sektörün yurt dışı kredi borcu mayısta yükseldi

Merkez Bankası verilerine göre, özel sektörün yurt dışından sağladığı krediler dolayısıyla toplam borcu, Mayıs 2024 itibarıyla 2023 yıl sonuna göre 4,5 milyar dolar artarak 168,5 milyar dolar oldu.

Altın ve Bitcoin'in ABD başkan adayları tercihi

ABD önemli bir siyasi seçim sürecine girdi. Seçimlere katılan iki adaydan kimin kazanacağı; altın, Bitcoin ve diğer finans araçlarının geleceği açısından çok önemli.

SPK, gayrimenkul yatırım fonlarının uygulama esaslarını değiştirdi

Finans dünyasına yeni giren ve Türkiye'de kurallarının konularak Resmi Gazete'de yayınlanan "Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar" bir takım zorunlulukları beraberlerinde getiriyor.

Kredi kartı sayısı arttıkça yasal takip oranı da artıyor

Türkiye'de bireysel borçluluk ciddi boyutlarda artıyor. Ocak-Mayıs döneminde 513 bin kredi kartı kullanıcısı borcundan dolayı yasal takibe alındı. Paralel olarak kredi kartı sayısı yüzde 66 büyüyerek 123,1 milyona ulaştı.

Deutsche Bank'dan Türkiye için ekonomi tahmini

Deutsche Bank Ortadoğu Müdürü Hans-Christian Wietoska, Türkiye'de yıl sonu itibarıyla enflasyonun yüzde 40 seviyesine gerilemesini, politika faizinde ise kasım ve aralık olmak üzere 500 baz puan faiz indirimi öngördüklerini bildirdi.

Euro Bölgesi'nde enflasyon beklentilere paralel açıklandı: Yüzde 2,5

Euro Bölgesi'nin enflasyon hedefi yüzde 2. Eurostat'ın bugün açıkladığı enflasyon verisi, hedeflere daha çok yaklaşıldığını gösterdi.

Erzincan'da en fazla ev sahibi ve kiracı davaları görülüyor

Erzincan’da son 1 hafta içerisinde hukuk bürolarına yapılan başvuru sıralamasında zirveye ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar oturdu.
Başa dön