Ekonomi

'TL’ye güven artıyor'

KKM mevduatı azalırken TL mevduatındaki artış sürüyor. Bugün BDDK'nın açıkladığı istatistikleri paylaşan Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, mesajında KKM stokunun 1,5 trilyon TL azaldığını belirtti.

BDDK açıkladı: KKM bakiyesi hızlı düştü

BDDK'nın bültenine göre bankacılık mevduatı artarken, KKM bakiyesi ile 2 Şubat haftasından bu yana en güçlü azalışını yaşadı.

TCMB rezervlerinden yeni rekor

TCMB'nin haftalık para ve banka istatistiklerine göre, toplam rezervler, 153 milyar 796 milyon dolara çıkarak rekor kırmaya devam etti.

Pazar yerlerindeki alanlarla ilgili düzenleme resmileşti

Alınan kararlarla pazar yerlerindeki satış yerlerinin pazarcılara yüksek fiyatlarla kiralanmasına neden olan uygulama sorunu giderildi

ATSO Başkanı Ali Bahar hayatını kaybetti

Antalya'nın Kemer ilçesinde tekne kazası geçiren ATSO Başkanı Ali Bahar, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Küresel iletişim kesintisi, küresel piyasalarda satış baskısı yarattı

CrowdStrike kaynaklı küresel iletişim kesintisinden ulaşım, banka ve finansal hizmetlerine paralel olarak dünya borsaları da etkilendi.

Türkiye'de geçen yıl istihdam arttı: 58 ilde işsizlik geriledi

İllerin istihdam verileri yayınlandı. Buna göre Türkiye'de istihdamını en çok artıran iller de belli oldu.

HES Kablo, TMSF tarafından satışa çıkarılıyor

TMSF tarafından satışa çıkarılan HES Kablo, Türkiye'nin önemli ihracatçılarından biri konumunda. Şirket, kablo kategorisinde birinci sırada yer alarak başarısını gösteriyor. Kayseri'de faaliyet gösteren iki fabrikasıyla üretimde öne çıkıyor.

Lüks markaların satışları düştü, hisseleri olumsuz etkilendi

Lüks markalar Çin ve ABD'deki büyüme sorunlarından olumsuz etkilendi. Pazarı bulunan ülkelerdeki ekonomik sorunlar satışlara ve ayrıca da lüks tüketim markalarının hisse senetlerine yansıdı.

Küresel elektrik talebinin 2025'te artması bekleniyor

Dünyada elektrik talebi rekor seviyeye ulaştı ve uzmanlar da uluslararası enerji ve iklim hedeflerine ulaşmak için bu büyümenin çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşmesi gerektiği görüşünü savunuyor.

'Temmuzda yüzde 10 ihracat artışı bekliyoruz'

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, temmuz ayında turizmdeki hareketlilik nedeniyle ihracatta yüzde 10 artış ve ithalatta ise yüzde 10 azalış beklendiğini dile getirdi.

Türkiye'nin uluslararası yatırım pozisyonu mayısta arttı

TCMB verilerine göre, Türkiye’nin yurt dışı varlıkları, 2023 yıl sonuna göre yüzde 1,4 oranında artışla 337,3 milyar ABD doları oldu.

Gözler Moody's'in not kararında

Bugün piyasalar Moody's'in Türkiye ile ilgili not değerlendirmesini bekleyecek. Yatırımcılar açısından önemli olan bu gelişme Türkiye ekonomisi için oldukça önem taşıyor.

E-ticaret sektörü geçtiğimiz yıl 1.855 milyar TL’lik satış hacmine ulaştı

Türkiye'de dünyada olduğu gibi e-ticaretin payı artıyor. Yayınlanan bir raporda 2023'te satış hacminin yüzde 132 büyüdüğü açıklandı.

Bağ-Kur kapsamında emeklilik başvurusu yapacaklar dikkat

SSK'dan emekli olmak isteyenlerin prim borcu yükümlülüğü işverene ait iken Bağ-Kur kapsamındakilerin yükümlüsü yine kendileri oluyor.

Vergi paketinden 150 milyar TL gelir bekleniyor

Vergilerin etkinliğini ve çeşitliliğini artıracak yeni kanun teklifi, Meclis'te görüşülmeye başlandı. Yapılan ön analizlere göre bu paket hayata geçtiğinde beklenen gelir miktarı açıklandı.

İstanbul Havalimanı, 'dünyanın en iyi havalimanı' seçildi

İstanbul Havalimanı, Avrupa listelerinde zirvedeki yerini korurken, ABD'li Travel and Leisure dergisinin okurlarınca dünyanın en iyi havalimanı ödülüne layık görüldü.

Rusya, gümrükten 3,3 trilyon ruble gelir sağladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Federal Gümrük Servisi'nin elde etiği kârı açıkladı.

Gaziantep'teki kuyumcular umutlarını gurbetçilere bağladı

Altın fiyatları yükselince, kuyumcular umutlarını yaz düğünlerini beklemeye ve yurt dışından gelecek olan gurbetçilerin yolunu gözlemeye başladı.

Avrupa Merkez Bankası, faizi sabit tuttu

Avrupa Merkez Bankası (ECB), 3 temel politika faizini piyasa beklentileri doğrultusunda sabit tuttuğunu açıkladı.

Akkuyu NGS'deki son çalışmalar görüşüldü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Rosatom Genel Müdürü Lihaçev ile İstanbul'da bir araya gelerek Akkuyu NGS'deki çalışmaların son durumunu görüştü.

Türkiye Somali denizlerinde doğalgaz ve petrol arayacak

Türkiye-Somali hidrokarbon anlaşması kapsamında Oruç Reis gemisinin bu ay sonunda Somali'ye giderek üç blokta doğalgaz ve petrol arayacağı bildirildi.

Mehmet Şimşek: Swap hariç net rezervle son 4,5 yılın zirvesinde

TCMB rezervlerinde yükseliş yeni bir rekorla devam etti. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, swap hariç net rezervlerin son 4,5 yılın zirvesinde olduğunu açıkladı.

Türkiye, fındık rekoltesinden bu yıl yüzde 14 artış bekliyor

2023'te 650 bin ton olan tahmini fındık rekoltesinin 2024'te yüzde 14 artışla 738 bin 931 tonu bulması bekleniyor.
Başa dön