Gündem

MGK toplantısı sonrası 9 maddelik açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki MGK toplantısı 2 saat 45 dakika sürdü. Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada terörle mücadele başta olmak üzere 9 başlığa değinildi.

DMM'den Netanyahu'nun ABD'deki konuşmasına yalanlama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nce (DMM) İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresinde yaptığı konuşmasındaki Gazze iddialarının gerçeği yansıtmadığına dikkat çekildi.

26-29 Temmuz'da TBMM'ye ziyaretçi alınmayacak

TBMM'ye 26-29 Temmuz döneminde, gündem yoğunluğu nedeniyle görevliler dışında ziyaretçi girişi yapılamayacak.

CHP Eskişehir İl Başkanı Yalaz, hakkında açılan soruşturma kapsamında ifade verdi

CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz'ın, Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne ilişkin düzenlenen eylemdeki sözleri nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifadesi alındı.

MGK toplantısı başladı

MGK, iki aylık aranın ardından bugün Beştepe'de, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı.

Faslı filozof Taha Abdurrahman'ı kabul etti

Arap dünyasının önde gelen düşünürlerinden Faslı filozof Prof. Dr. Taha Abdurrahman, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü.

Kerkük'te yeni dönem başlıyor: 100 yıl sonra Türkmen vali yönetecek

Kerkük'te yerel seçimlerin ardından 7 ay geçmesine rağmen kent yönetiminde belirsizlik sürüyordu. Türkiye'nin diplomatik girişimleriyle belirsizlik çözüme kavuştu. 100 yıl aranın ardından Kerkük'te Türkiye'nin girişimleri ile bir Türkmen vali olacak.

Abdulkadir Uraloğlu'nun Şırnak ziyareti: Devam eden projeleri inceledi

Şırnak'ta temaslarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yeni İpek Yolu olarak nitelendirilen Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye'nin ekonomik ve jeopolitik statüsünün daha da güçleneceğini söyledi.

SGK'ya en fazla borcu olan 5 belediye

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK'ya en çok borcu olan 5 belediyeyi açıkladı. İlk sırada Ankara gelirken beşinci sırada ilçe belediyesi olan Şişli'nin olması dikkatlerden kaçmadı.

Terör elebaşı lehine slogan atan 10 kişi tutuklandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mersin’de terör örgütü elebaşı lehine slogan attıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 10 kişinin çıkarıldıkları mahkemede tutuklandığını açıkladı.

İzmir'de elektrik kaçağı soruşturması: İZSU genel müdürüne gözaltı

İzmir’de iki kişinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesi ile ilgili yürütülen soruşturmada, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ile iki üstü düzey bürokrat gözaltına alındı.

Yediemin otopark ücretlerine yüzde 13 zam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, yediemin otopark ve araç çekme ücretlerine yüzde 13 zam yapılmasına karar verildi.

Hatay'da 600 deprem konutunun yapımı sürüyor

Antakya ilçesi Güzelburç Mahallesi'nde 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenenler için yapımına başlanılan 600 kalıcı konutun inşası devam ediyor.

İstanbul'da sokak köpekleri park halindeki arabayı parçaladı

İstanbul Beylikdüzü’nde sokak köpekleri park halindeki bir aracı parçaladı. O anlar vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Ayçiçeği tarlaları hasat için gün sayıyor

Yazıhan ilçesinde 20 bin dönümlük alanda çerezlik ayçiçeği yetiştiren çiftçiler bugünlerde hasat telaşı yaşıyor. Yüksek verimin alındığı bölgede 20 bin dönümlük bir alanda ekimi yapılan sarı altın yüz güldürürken, hasat için ise gün sayılıyor.

Elazığ'da bütçe dostu kebapçı: Yıllardır zam yapmıyor

Elazığ'da bir işletme herkes kebap yiyebilsin diye yıllardır fiyat artışı yapmıyor. Enflasyona ve fırsatçılara meydan okuyan işletme, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

İstanbul'da taksi ücretlerine zam geldi

İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısında, taksi ücretlerine yüzde 22,19'a varan oranlarda zam yapıldı. Taksilerde taksimetre açılış ücreti yüzde 24,55 liradan 30 liraya, indi-bindi ücreti ise 90 liradan 100 liraya çıktı.

Son bir haftada 94 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, son bir haftada 94 teröristin, yılbaşından bu yana ise 1521 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

İzmir'de 86 düzensiz göçmen yakalandı

Dikili, Seferihisar, Urla ve Karaburun ilçeleri açıklarında 86 düzensiz göçmen yakalandı, 19 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Gurbetçilerin Türkiye'ye gelişleri sürüyor

Yıllık izinlerini memleketlerinde geçirmek için yola çıkan gurbetçilerin yurda gelişleri kaldığı yerden devam ediyor. Son bir aydan bu yana Trakya'daki sınır kapılarında Türkiye'ye 1 milyon 164 bin 474 yolcu giriş yaptı.

İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 13 zam geldi

İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), Temmuz Ayı Toplantısı’nda toplu taşıma ücretlerine yüzde 13 zam yapıldı. 17,70 TL olan tam basım ücreti 20 TL’ye, öğrencilerin bir basım ücreti ise yüzde 20 zamla 8.64 liradan 9.76 liraya yükseldi.

Vedat Işıkhan: Belediyelere parti gözetmeden borç bildirimleri gönderildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin prim borçlarının toplam 96 milyar liraya ulaştığını ve bu borcun yüzde 80'inin belediye şirketlerine ait olduğunu söyledi.

Eylem Tok'un Türkiye'ye iadesine karar verildi

Ehliyetsiz kullandığı aracıyla çarptığı Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan oğlu Timur Cihantimur’u ABD’ye kaçıran Eylem Tok'un Türkiye'ye iadesi için taslak karar yazıldı. Taslak karar metninde hakimin Türkiye’den gelen delilleri yeterli bulduğu belirtildi.

Putin Moskova'da Esad ile bir araya geldi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da Suriye lideri Beşar Esad ile bir araya geldi. Kremlin'den yapılan açıklamada, görüşmede Rusya'nın Suriye'deki varlığı başta olmak üzere Türkiye ile normalleşme sürecinin ele alındığı belirtildi.
Başa dön