Yerel Yönetimler

Konya'da Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi açıldı

Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi'nin açılış törenine katılan ve turizmde Konya'yı örnek şehir gösteren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy “Burası ziyaretçilerimizin tarihe, arkeolojiye meraklarının cevabını bulacağı, gelenin bir daha gelmek isteyeceği bir yer olmuştur" dedi.

Meral Akşener: Kimsenin yancısı olmayacağız

Düzce'de İyi Parti'nin belediye başkan adayını açıklayan Meral Akşener, eski ittifak ortaklarına gönderme yaparak Türkiye'yi yenetecek parti olacaklarını ve bu nedenle 'onun bunun yancısı' olmayacaklarını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir adayını açıkladı! Tunç Soyer ile yola devam

Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini ziyarete gelen İzmirli iş adamlarına, Tunç Soyer'i yeniden aday göstereceklerini söyledi.

Alinur Aktaş: Vaatlerimizin yüzde 82'sini gerçekleştirdik

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 5 büyükşehirde en ucuz ekmek, su tüketimi ve ulaşımı sağladıklarını, kentsel dönüşüm projeleriyle vaatlerinin yüzde 82'sini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Üsküdar, Habitat Dünya Şehirler Günü Buluşması'na ev sahipliği yapacak

Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen, BM’de gerçekleşen Habitat Dünya Şehirler Günü etkinliğinde, 31 Mart’ta Dünya Şehirler Günü Buluşması'na ev sahipliği yapacaklarını ve bundan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde festival hazırlığı: ‘Yeşil gastronomi’ kapılarını açıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla ilkini geçtiğimiz yıl düzenlediği Gastronomi Festivali’nin ikincisi, 15-17 Eylül tarihleri arasında 'Yeşil Bursa Yeşil Gastronomi' temasıyla düzenlenecek.

Gaziantep'in dondurması ve meyveleri dünyaya açıldı

Antarktika Bilim Seferi’nde Türk bilim seferi heyetinin menüsünü de süsleyen, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde kurulan kadın kooperatifinin "kurutulmuş dondurma" ve meyveleri, dünya pazarına iddialı bir giriş yaptı.

Tuzla’da kentsel dönüşüm: Yıkılan binalara ilk kepçe darbesi Başkan Yazıcı'dan

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, iki riskli binanın daha kentsel dönüşüm kapsamında yıkımı sırasında alanda bulundu. Binalara ilk kepçeyi Başkan Yazıcı vurdu.

Konya'da 2. Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri coşkuyla başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği “Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri” büyük bir coşkuyla başladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’dan ve Konya dışından herkesi “Tarihi Bedesten Alışveriş Günleri”ne davet etti.

Pendik'te kentsel dönüşüm: 5 bin bina yıkıldı

İstanbul Pendik'te son 10 yılda 5 bin bina, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılırken, 6 bin yeni binanım yapımı tamamlandı.

Tuzla'da randevusuz halk günü: Şadi Yazıcı sorunları dinledi

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, düzenlenen randevusuz halk günü kapsamında Tuzlalıların sorunlarını dinleyerek çözüm üretiyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde kentsel dönüşüm atağı: Projeler hız kazandı

Bursa’nın depreme karşı dirençli kent haline getirilmesi amacıyla 7 ayrı bölgede kentsel dönüşüm projelerini kesintisiz sürdüren Büyükşehir Belediyesi, yerinde ve uzlaşı temelli bu dönüşümlerle kente 8644 konut ve 908 dükkan kazandıracak.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Hatay'ın yaralarını sarıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, depremin yaşandığı ilk anından itibaren Hatay’da gerçekleştirdiği; arama-kurtarma, mobil yemek araçları, su temini ve altyapı çalışmaları, konteyner kentler, enkaz kaldırma, haberleşme, mobil sağlık araçları gibi çalışmalarla gönüllere girdi.

Fatma Şahin'den Gaziantep'te evlenecek çiftlere müjde

Gaziantep Büyükşehir Belediye (GBB) Başkanı Fatma Şahin, bu yıl Gaziantep’te dünya evine girecek gençlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacaklarını müjdeledi.
Başa dön