Yerel Yönetimler

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden örnek proje: Çınarcık’ın suyu etap etap devrede

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Çınarcık Barajı suyunun Bursa’ya ulaştırmasına yönelik projesi sayesinde Bursa, 2060 yılına kadar su sorunu yaşamayacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, projeyi 2025 yılı yaz ayına kadar tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Gaziantep'te 164 bin 871 kadına sağlık taraması yapıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kansere karşı verdiği mücadelede kurduğu Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi ve Mobil Mamografi Tarama Aracı ile 164 bin 871 kadının sağlığına temas etti.

Kahramanmaraş'ta öğrencilere dev hizmet: Kampüs Büs

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kampüs içi ücretsiz, şehir içinde ise düşük ücretli öğrenci servisi Kampüs Büs’ü hizmete aldı.

Çaycuma'da parke üzerine sıcak asfalt dökülmesi tepki çekti

Zonguldak'ta Çaycuma Belediyesi'nin parke taşı üzerine asfalt yaptığı çalışmayı sosyal medya hesabından paylaşması tepkilere neden oldu.

Şadi Yazıcı'dan Ekrem İmamoğlu'na videolu cevap

Tuzla'daki açılışta saldırıya uğrayan ve katıldığı bir programda kendisini hedef alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na cevap veren Şadi Yazıcı, "İlizyonu bozmuş olduğumu gördüm" dedi.

Fatma Şahin, Gaziantep'e kazandırılan Gaziray'ı anlattı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 100 bin kişinin ulaşımını sağlayacak Gaziray'ın Türkiye Yüzyılı vizyonunu taçlandıracağını söyledi.

Bursa ulaşım, su ve halk ekmek hizmetinin en ucuz olduğu kent oldu

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve ekibinin çabalarıyla Bursa'da en ucuz ulaşım, su ve halk ekmek hizmeti veriliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ekmeğini meslek liseliler üretiyor

Meslek liselerinde üretilen ekmekler Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin 17 Haydi büfesinde, piyasadan yüzde 25 daha ucuza halka ulaştırılıyor.

Dünya belediyelerine Uğur İbrahim Altay başkanlık edecek

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, dünyanın en büyük yerel yönetim teşkilatı olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı’na 2023 yılında başkanlık edecek.

Su indirimi kararı mahkemeye taşındı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Belediye Meclisinin su bedeline yüzde 50 indirim kararının iptali için mahkemeye başvurusu yaptı.

Ankara'da reddedilen su indirimi kabul edildi

Geçen ay Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından veto edilen "su tarifesinde yüzde 50 indirim yapılmasına" ilişkin önerge tekrar kabul edildi.

"İstanbul'u kirleten reklam panolarıyla olmaz"

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, İBB'nin diktiği reklam panolarının çevre kirliliğine neden olduğunu söyledi.

Türkiye'nin en beğenilen belediye başkanları anketi

SONAR araştırma, Türkiye genelinde CHP'li ve AK Partili başkanları seçmene sordu.

Alinur Aktaş: Bursa'da tüm araçlarımızda ulaşım ücretsiz

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, okulun ilk günü nedeniyle şehirde BursaKart kullanılan tüm toplu taşıma araçlarının gün boyu ücretsiz olacağını duyurdu.
Başa dön